- Förberedelsetid
- 60 mins
- Tillagningstid
- 20 mins
- Svårighetsgrad
- Enkelt
- Antal personer
- 6 people
- Typ av måltid
- Frukost
- Publicerat av
- Publicerat
- augusti 26, 2017
- 50 gram
- Olja
- 5 deciliter
- Vatten
- 50 gram
- Jäst
- 1 tesked
- Salt
- 12 deciliter
- Glutenfritt mjöl

Ljusa goda tekakor som är vegetariska och glutenfria
- Smula sönder jäst i ljummet vatten. Lite varmare än fingervarmt
- Blanda in olja (ex solrosolja)
- Tillsätt salt och valfritt glutenfritt mjöl
- Arbeta degen så att det lossnar från kanten
- Jäs ca 30 min
- Knåda deg på bakbord. Tillsätt lite mjöl om behövs.
- Rulla ut degen till en lång längd, dela den i 12-16 lika delar
- Forma till bullar, platta till dem med handen, ca 1 cm tjocka
- Lägg på bakplåt och jäs under plast i ca 30 min
- Grädda i mitten av ugnen i ca 8-10 min
Ingen kommentar ännu, blir den första!