Tekakor

No votes yet.
Please wait...
Förberedelsetid
60 mins
Tillagningstid
20 mins
Svårighetsgrad
Enkelt
Antal personer
6 people
Typ av måltid
Frukost
Publicerat av
Publicerat
50 gram
Olja
5 deciliter
Vatten
50 gram
Jäst
1 tesked
Salt
12 deciliter
Glutenfritt mjöl
Tekakor

Ljusa goda tekakor som är vegetariska och glutenfria

  1. Smula sönder jäst i ljummet vatten. Lite varmare än fingervarmt
  2. Blanda in olja (ex solrosolja)
  3. Tillsätt salt och valfritt glutenfritt mjöl
  4. Arbeta degen så att det lossnar från kanten
  5. Jäs ca 30 min
  6. Knåda deg på bakbord. Tillsätt lite mjöl om behövs.
  7. Rulla ut degen till en lång längd, dela den i 12-16 lika delar
  8. Forma till bullar, platta till dem med handen, ca 1 cm tjocka
  9. Lägg på bakplåt och jäs under plast i ca 30 min
  10. Grädda i mitten av ugnen i ca 8-10 min

Ingen kommentar ännu, blir den första!

Kommentera

OBS: Kommentarer kommer från medlemmar och inte från Vegis.se. Medlemmar uppmuntras att hålla en bra ton i diskussion. Vegis reserverar sig rätten att ta bort kommentarer som inte anses lämpliga.

Din e-mail kommer inte bli publicerad. Obligatoriska fält markeras med *

*
*