Morotsbröd glutenfritt

No votes yet.
Please wait...
Förberedelsetid
45 mins
Tillagningstid
10 mins
Svårighetsgrad
Enkelt
Antal personer
1 people
Typ av måltid
Frukost
Publicerat av
Publicerat
25 gram
Jäst
4 deciliter
Vatten
2 tesked
Salt
1 tesked
Torkad timjan
1 deciliter
Turkisk yougurt
1 deciliter
Havregryn
1/2 deciliter
Sesamfrön
1 deciliter
Psylliumfröskal
2 deciliter
Rismjöl
2 deciliter
Bovetemjöl
1 1/2 deciliter
Havremjöl
2 st
Morötter
1 st
Ägg
Morotsbröd glutenfritt

Enkelt bröd som görs i långpanna. Saftigt!

  1. Rör ut jästen i vattnet.
  2. Tillsätt honung, salt och timjan. Rör ner allt annat.
  3. Tillsätt morötter och sist ägg.
  4. Jäs i ca 30 min
  5. Häll upp på en plåt med bakplåtspapper
  6. Mjöla på deg ordentligt, platta ut med hand och skär rutor i degen
  7. Jäs ytterligare 15 min
  8. Grädda 200 grader i mitten av ugnen.
  9. Skär brödet när det svalnat.

Ingen kommentar ännu, blir den första!

Kommentera

OBS: Kommentarer kommer från medlemmar och inte från Vegis.se. Medlemmar uppmuntras att hålla en bra ton i diskussion. Vegis reserverar sig rätten att ta bort kommentarer som inte anses lämpliga.

Din e-mail kommer inte bli publicerad. Obligatoriska fält markeras med *

*
*